Het programma van hun optreden is:

Openingslied: Jesu corona celsior Otto Olsson
Misgezangen: “Missa in la bémol” August De Boec
Tussenzang: Ubi caritas Maurice Duruflé
Offerande: Orgelspel
Communiezang: Herr, nun läßest Du deinen Diener F. Mendelssohn-Bartholdy
Slotlied: In manus tuas John Sheppard

Cantus Vocum

Cantus VocumOprichter en eerste koorleider van A CAPELLAKOOR SCHOONHEID in 1953 was Leo Van Esser. Samen met Juliaan Wilmots vertolkte hij tevens een pioniers- en voortrekkersrol in het Limburgse ANZ. Latere koorleiders waren: Landfried van Esser, Herman Baeten, Geert Van der Straeten en Leo van Nevel.
In september 1999 opteerde het koor voor een nieuwe naam: CANTUS VOCUM.
Begin 2005 werd de koorleiding toevertrouwd aan Jan Gabriëls. Koor- en orkestdirectie maakte hij zich eigen via ANZ-cursussen bij Juliaan Wilmots en Michaël Scheck, de Zomeracademie voor koorkunst in Koksijde/Brugge en verschillende internationale dirigentencursussen en masterclasses.
Jaarlijks organiseert Cantus Vocum één of twee eigen concerten. Enkele recente grotere realisaties zijn de kerstcantates G. H. Stölzel en cantates uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach en in 2010 het concert ‘Ubi caritas et amor’ met passie- en paasmuziek gekoppeld aan poëtische teksten over het verlies van een kind.
De laatste jaren heeft Cantus Vocum de draad van internationale koorreizen weer opgepakt. Ze musiceerden o.a. in Elzas-Lotharingen, Dresden en Wenen.
In 2013 bestaat het koor 60 jaar. Dan zal het koor twee concerten en een concertreis organiseren om dit jubileum op gepaste wijze te vieren.

Jan Gabriëls

Jan Gabriëls is reeds meer dan 30 jaar actief in het Limburgse koorleven als koorleider. Hij volgde diverse disciplines aan de muziekacademie van Koersel. Aan het conservatorium van Antwerpen volgde hij notenleer, muziekg­schiedenis en praktische harmonie. Als vrije leerling ging hij gedurende twee jaren in de leer bij Hubert Schoonbroodt voor orgelstudies en volgde hij vijf jaren sessies aan de «Académie d’été de Wallonnie» bij Hubert Schoonbrood, Xavier Darasse, Bernard Lagacé en Carlo Hommel.
Koordirectie maakte hij zich eigen via ANZ-cursussen koordirectie, ana­lyse en interpretatie bij Juliaan Wilmots en Michaël Scheck.
Acht maal volgde hij de Zomeracademie voor koorkunst in Koksijde/Brugge bij Juliaan Wilmots, Michaël Scheck, Fritz Ter Wey, lgnace The­velein en Patrick Peire en stemvorming bij Sabine Horstmann en Klazien Vandervinne.
In juli 1999 was hij actief in de internationale dirigentencursus in Wernigerode (Oost-Duitsland) bij Gabor Hollerung, Robert Sund en Friedrich Krell. Ter vervolmaking vertoeft hij tijdens vakantieweken en weekends ook gaarne in de Elzas-Frankrijk, meer bepaald in Munster bij CAPA (Centre d’art polyphonique d’Alsace) voor stages koor- en orkestdirectie In juli 2007 nam hij deel aan een masterclass in Gent bij de befaamde Duitse dirigent Dieter Bernius.
Tot januari 2007 leidde hij gedurende 20 jaar het gemengd Pieter Jan Van Paesschenkoor uit Zonhoven en tot september 2011 het kinder- en jeugdkoor De Tovernoten uit Opglabbeek.
Verder is hij nog actief als koorleider bij het P.J. Van Paesschen kinder- en jeugdkoor en het gemengd koor Singhet Vro-Opglabbeek. Daarnaast is hij organist in de kerk O.L. Vrouw Maagd der Armen van Termolen-Zonhoven.

Hugo Martens

Tijdens het lager onderwijs volgde Hugo de eerste lessen van notenleer en piano aan de toenmalige Muziekacademie te Genk.
De verdere muzikale vorming verliep evenwijdig met de middelbare studies met o.a. de bijkomende lessen orgel en piano van componist Edward Loos te St-Truiden.
Tijdens de loopbaan van leraar talen volgden er meer aanvragen voor begeleiding van koren en solisten.

Ook accordeon spelen en daarbij samen zingen met de aanwezigen blijft steeds heel boeiend voor hem en zijn publiek.
Hugo begeleidt nu – met heel veel genoegen – diverse mannen- en gemengde koren en solisten. Het zijn telkens mooie momenten waaraan hij dikwijls fijne herinneringen bewaard.
Hij hoopt daarvan nog lang te kunnen genieten …