Sluiting Kroningsjaar 2023

Als afsluiting van de 19de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten, trekt er op zaterdagavond 23 september een Lichtprocessie door de Tongerse straten. Na een kort gebedsmoment om 20 uur in de Basiliek, wordt om 20.30 uur, iedereen, Groot-Tongenaren, pelgrims, toeristen, … uitgenodigd deel te nemen aan deze Lichtprocessie.

Iedere deelnemer ontvangt een kaars met beschermkapje. In gewone kledij stappen we op rond het genadebeeld van Onze-Lieve-Vrouw Oorzaak Onzer Blijdschap. De liederen van de Kroningsprocessie zullen weer door de Tongerse straten klinken. En de teksten en gebeden zullen herinneringen oproepen aan de 18 processiegroepen die het leven van Onze-Lieve–Vrouw en haar zoon Jezus op zo een prachtige wijze gestalte gaven in de 4 Kroningsprocessies. Aansluitend op de Lichtprocessie volgt er een apotheose op de Grote Markt. Met kroningsliederen, getuigenissen en dankwoorden wordt het Kroningsjaar 2023 feestelijk afgesloten.

Wij nodigen je uit om samen met zovele anderen hulde te brengen aan Onze-Lieve-Vrouw Oorzaak Onzer Blijdschap, met zang, gebed en sfeervol licht.

Parcours Lichtprocessie

Stadhuisplein / Plein / Putstraat / Jekerstraat / Looierstraat / St Jansstraat / Minderbroederstraat / Koolkuil / St Catharinastraat / Kielenstraat / Predikherenstraat / de Schiervelstraat / Maastrichterstraat / Hemelingenstraat / Eeuwfeestwal / Sint – Truiderstraat / Markt.

Kaars en beschermkapje

Kunnen bekomen worden, mits een vrije bijdrage, aan de standen rond de basiliek.

Afsluitende plechtigheid

Na de Lichtprocessie op de Grote Markt.

Meer info

U vindt hier meer informatie en de praktische afspraken.