Op zaterdag 25 mei 2024 was er de jaarlijkse, dekenale pelgrimsdag naar Maria, de Oorzaak onzer Blijdschap. Dit jaar stond die pelgrimage in het teken van ‘wandelen voor de vrede’. Meer dan 100 pelgrims trotseerden het regenweer om hun tocht aan te vaten.

Om 6u30 vertrokken reeds de eerste 16 pelgrims met veel goede moed vanuit het doorweekte ‘s Gravenvoeren. Zij sloten aan bij de groep die hen in Maastricht stond op te wachten bij de Sterre der Zee. Om 10u30 vertrok nog een groepje met 26 pelgrims vanuit Eben-Emael. De stilte aan het fort van Eben kon niet symbolischer zijn voor deze tocht voor de vrede. Om 12u30 kwam de groep die ondertussen dus aangegroeid was tot meer dan 50 stappers samen aan de Lourdesgrot te Bassenge. Na een korte picknick en de zegen van onze deken Eric Reynders ging de tocht verder naar de Onze-Lieve-Vrouw van Tongeren. Intussen waren ook de wolken open gebroken en kon deze pelgrimsdag onder een stralende zon verder gezet worden. Wie had dat gedacht na zoveel dagen van regen? Een laatste pelgrimsgroepje van 20 pelgrims schaarde zich bij de club toen we om 14 uur in Glons vertrokken voor de laatste etappe. Tussen 16 uur en 17 uur kwam iedereen moe maar zeer voldoen toe bij ViiO Tongeren. Daarna volgde een lange optocht samen met de wandelaars die een korte tocht rond Tongeren hadden gemaakt van De Sint-Truidersteenweg tot aan de Basiliek.
Om 18 uur werd iedereen door de deken verwelkomd om samen eucharistie te vieren, en de Oorzaak Onzer Blijdschap te bedanken voor de veilige tocht en de nieuwe ontmoetingen. Het werd een mooie viering volledig in het teken voor meer vrede in onze wereld. Dank aan deelnemers! Dank aan de organisatoren!