Naar jaarlijkse gewoonte gaan wij vanuit het dekenaat Tongeren terug op bedevaart naar de Maagd der Armen te Banneux. Dit jaar zal het doorgaan op dinsdag 6 augustus 2024.

In 1933 verscheen Onze Lieve Vrouw aan het meisje Mariette Beco en vroeg om een kapel te bouwen en liet er een bron ontspringen. Maria maakte zich daar ook bekend als de Maagd der Armen. Vele duizenden bedevaarders uit diverse landen trekken jaarlijks naar Banneux om er als zieke enkele dagen te vertoeven in de Hospitaliteit of gewoon als bedevaarder voor een dag. Bij Maria willen zij troost, sterkte en bemoediging ontvangen. Maar ook gezonde mensen trekken naar Banneux om daar te bidden voor de eigen intenties of van mensen in hun familie, buurt of parochie. Soms zoeken ook zij er troost en sterkte. Laten ook wij even tijd maken om bij Maria thuis te komen en Haar al onze zorgen toe vertrouwen.

Laten wij samen in groep elkaar steunen en bemoedigen met de kracht die Maria ons schenkt. Kom dus mee met onze dekenale bedevaart naar Banneux op dinsdag 6 augustus.

Bus:

Vertrek: bussen vertrekken rond 8.30 u op de afgesproken locaties.
Exacte ophaaluren zijn begin augustus gekend.
Terug thuis: tussen 18 u en 19 u

Prijs:

Volwassenen: 24 €; kinderen tot 18 j.: 20 €.

Prijs met eigen vervoer:

7 € per volwassene (voor begeleiding ter plaatse en bedevaartboekje)

Inschrijven:

Inschrijven en betalen vóór 19 juli bij de verantwoordelijke van uw parochie of via de website van het dekenaat Tongeren.
Annuleren met terugbetaling kan tot en met 31 juli.

Maaltijd in de hospitaliteit:

De mogelijkheid is er om als groep te gaan eten in de Hospitaliteit van Banneux.
Menuprijs (soep, hoofgerecht, dessert en koffie) kost 20 €. Reservatie kan samen met uw inschrijving.


Federatie Voeren (E.P. Raymond Jahae)

Aanmelden bij: Hubert Franssen

          Opstapplaats Parochiefederatie Voeren

           Moelingen kerk

De bussen zullen rond 8.30 uur vertrekken aan de opstapplaatsen maar het exacte vertrekuur is pas gekend begin augustus.

Vertrek om 17.00 uur in Banneux.