Op 2 februari viert de kerk Maria Lichtmis. Dit feest werd op zondag 12 februari gevierd in de Sint-Stefanuskerk in Millen. Traditioneel worden alle kinderen dan ook uitgenodigd voor een speciale viering met kinderzegen.

Dit jaar werden de kindjes die sinds februari 2022 gedoopt werden, de communicantjes en de vormelingen uitgenodigd. Zij maakten er een mooie jongerenviering van. Pastoor Olaerts ging voor in deze stemmige kinderviering die opgeluisterd werd door het mannenkoor en Esther en Roos. De 6-jarige tweeling Robbe en Lenne zongen samen met hun mama Esther het lied Mag ik dan bij jou en Mijn Kleine Presidentje waarbij het muisstil was in de kerk en zij mochten achteraf dan ook een warm applaus in ontvangst nemen.

Op het einde van de viering kregen de dopelingen en de eerstecommunicanten een kaars aangeboden en de vormelingen kregen hun zelfgemaakt kunstwerk mee naar huis. De reacties achteraf waren dan ook heel positief en het deed de mensen -jong en oud – deugd om samen te kunnen vieren in een mooie jongerenviering waarin de jongeren centraal stonden.