Op woensdag 4 januari 2023 vergaderde het kroningscomité voor de eerste keer in dit kroningsjaar. Natuurlijk werden eerst nieuwjaarswensen uitgewisseld, onderstreept met een drankje en een koekje. Iedereen is zich bewust dat de kroningsweek nu snel op ons afkomt.

 

In opvolging van het verslag van de vorige vergadering wordt medegedeeld dat er verdere afspraken gemaakt zijn betreffende de parkings. Het filmpje met digitale nieuwjaarswensen wordt als een meerwaarde geëvalueerd. Het was mooi en werd veel gebruikt. Iets gelijkaardigs doen met Pasen? De leidingen van de processiegroepen worden in de viio verwacht op 2 februari: de inhoud van de avond wordt vastgelegd. In het kroningssecretariaat is een tweede medewerker aan de slag gegaan sinds 2 januari namelijk Christian Lardinois. Het secretariaat heeft goed zijn werk; er zijn al honderden kaarten verkocht. Er zijn nieuwe religieuze voorwerpen aangekomen. Ook de kroningspostzegel is er te verkrijgen. Onderaan vermelden we nog eens de openingsuren van het secretariaat. Er worden praktische afspraken gemaakt rond de kroningstekenwedstrijd: schoolbezoek, prijzenpakket, …

 

Als voorzitter van het Euregiocomité ontvangt Tongeren de comité’s van Maastricht, Aken, Susteren en Hasselt op zaterdag 25 maart. De dagorde wordt vastgelegd. Verder worden nog enkele afspraken gemaakt rond de lezing van donderdag 26 januari (waarover elders meer) en het mogelijk evenement in de kroningsweek ‘Tongeren zingt’. We zoeken nog even uit waar ter promotie nog roll-ups kunnen geplaatst worden. We spreken af dat de parochiekerken van groot-Tongeren een gratis kroningsvlag krijgen en ook de zondagskerken van het grote dekenaat.

 

De jongeren zijn volop bezig met het voorbereiden van de fakkeltocht van 4 februari. We nemen kennis van enkele offertes o. a. de schermen op het podium en het Rode Kruis. De teksten voor ‘Kroningsmagazine 4’ zijn klaar. Het vierde magazine wordt huis aan huis bezorgd eind januari/begin februari.

 

Kroningssecretariaat: Via Julianus 5 3700 Tongeren e-mail: secretariaat@kroningsfeesten.be Tel. 012 800 250

 

Openingsuren:

maandag, dinsdag, woensdag van 12 u. tot 18 u.

donderdag van 8 u. tot 12 u. en van 16 u. tot 18 u.

vrijdag van 16 u. tot 18 u.

zaterdag van 10 u. tot 17 u.

zondag van 8 u. tot 12 u. en op koopzondagen ook nog van 12 u. tot 18 u.

 

Ingezonden Rik Palmans