We mogen wel zeggen dat we nu in de laatste rechte lijn naar de kroningsweek zitten. Als je dit leest zijn er nog minder dan twee maanden. De vergaderingen van het kroningscomité zijn dus helemaal gericht op de afwerking. Hier en daar moet nog opgevolgd of bijgestuurd worden of iets veranderd maar de grote beslissingen zijn genomen.

 

Dus werd in het laatste comité opgevolgd hoe het zit met de prijsuitreiking van de kindertekenwedstrijd; hoe het staat met de Mariakapelletjes (ondertussen zullen de workshops wel volzet zijn); de commissarissen tijdens de processie (technisch materiaal en briefing); bemanning van de parkings en bewaking podium en tribunes; laatste afspraken met TVL. Er zal een USB-stick op de markt gebracht worden met de processie en het avondspel, verpakt in een mooi doosje. Zo’n stick kan je heel gemakkelijk op je pc of je TV aansluiten om dan het kroningsgebeuren in hoge kwaliteitsbeelden te kunnen bekijken. De stick zal beschikbaar zijn vanaf de dinsdag van de kroningsweek.

 

Goed nieuws van het jongerenfront. Meer dan 100 jongeren van de laatste twee jaar middelbaar hebben zich ingeschreven voor het project om concreet verbinding te zoeken met mensen uit hun buurt. Proficiat en dank je wel!

 

Er werd langere tijd stilgestaan bij het programma van de dag van de uitgeweken Tongenaren. We ontvangen hen om 13 uur in de Velinx met info over de kroningsweek. Om 14 uur wandelen we langs het vernieuwde stadspark naar het Teseum. In twee groepen wordt daar een rondleiding voorzien want de meesten hebben het Teseum nog niet gezien. Vervoer wordt voorzien voor wie niet zo ver kan stappen. Na het Teseum is er een ‘groet aan de basiliek’ en dan langs twee verschillende routes naar het secretariaat. Tegen 17 uur is er in het Museumkaffee een ‘vijfuurtje’ plus info over de werken aan en in de toren.

 

Er werd ook nog wat nagedacht wat we doen met de info-kaders op zeven punten in de stad: logo, kroningsthema en foto’s horen er zeker bij.

Het secretariaat draait op volle toeren … Dat is dus een goed teken.

En ondertussen loopt de kaartenverkoop als een trein …. We zitten op het goede spoor.

 

Rik Palmans