Meest recente berichten
- Stichtingsverjaardag K.F. De Werkmanszonen Zichen-Bolder
- Vormelingen Genoelselderen-Millen gaan de creatieve toer op
- KALENDER Zaden van het Woord
- Nieuws van het Kroningscomité
- H. Genoveva Zussen
- Voorstelling van de processiegroepen 4
- Voorstelling van de processiegroepen 3
- Voorstelling van de processiegroepen 2
- Voorstelling van de processiegroepen 1
- Kerstvieringen Membruggen
- Appelen heilen op nieuwjaarsdag in Genoelselderen
- Januarigedachten
- Fakkeltocht: Spreek Met Vuur
- Het nieuwe jaar 2023 draagt een kroon!
- Gedeeltelijke vernieuwing van de kerkraad
Categorieën
- Algemeen (1.028)
- Dekenaat Tongeren (16)
- Federatie Vlijtingen (55)
- Federatie Voeren (56)
- Kroningsfeesten (13)
- Parochies-Vlijtingen (364)
- Genoelselderen (42)
- Herderen (13)
- Kanne (98)
- Lafelt (28)
- Membruggen (23)
- Millen (13)
- Riemst – Heukelom (65)
- Valmeer (13)
- Vlijtingen (56)
- Vroenhoven (52)
- Zichen-Bolder (27)
- Zussen (37)
- Parochies-Voeren (279)
- 's Gravenvoeren (56)
- Moelingen (83)
- Remersdaal (38)
- Sint-Martens-Voeren (63)
- Sint-Pieters-Voeren (20)
- Teuven (45)
Archief
Stichtingsverjaardag K.F. De Werkmanszonen Zichen-Bolder
Op zondag 15 januari werd de zondagsviering opgeluisterd en verzorgd door de Koninklijke Fanfare ‘De Werkmanszonen’ onder leiding van Yves Wuyts.
Zij vierden hun 128ste verjaardag en herdachten ook de overleden muzikanten. Na de viering was er een nieuwjaarsreceptie op het kerkplein.
Vormelingen Genoelselderen-Millen gaan de creatieve toer op
De vormelingen van Genoelselderen-Millen werkten afgelopen week aan hun eigen theelichtjeshouder, die voor hen ontworpen werd door kunstenaar Roland Menten. Als voorbereiding op de jongerenviering van Lichtmis gingen ze de creatieve toer op.
Kunstenaar Roland Menten ontwierp speciaal voor de jongeren een theelichtjeshouder. In zijn kunstwerken is de slak een vaste waarde. Ook in deze creatie mocht het dier dan ook niet ontbreken. Afgelopen woensdag mochten de vormelingen hun eigen theelichtjeshouder versieren en iedere vormeling legde zijn eigen accent erin wat het totaalplaatje tot een mooi geheel maakte. Kunstenaar Roland kwam woensdag zelf even langs en zag dat er heel wat talent zit bij deze jongeren. In de viering van zondag 12 februari 2023 zullen deze slakjes allemaal schitteren en daarna zal het thuis vast en zeker ook een mooi plekje krijgen. Naast het creatieve kregen ze ook een levensles mee, nl. de slak die graag alles op haar gemak doet in tegenstelling tot de gestreste en geperfectioneerde maatschappij waarin we leven.
KALENDER Zaden van het Woord
Beste vrienden in de Heer,
Wij hopen dat jullie een goede start hebben genomen van dit nieuwe jaar en dat we ons allen meer en meer kunnen en mogen laten raken door de Liefde van onze Heer.
Samen verder onderweg op een weg van vrede!
Onze gemeenschap heeft alvast heel wat op de agenda staan om jullie daarbij te helpen. We geven dan ook graag een overzicht mee van de komende activiteiten. Meer details hierover krijgt u later nog toegestuurd en kan u uiteraard ook altijd bij ons opvragen.
- De eerstkomende bezinningsdagen gaan door op de zaterdagen 14 januari en 18 maart 2023.
- Specifiek voor koppels is er op zaterdag 21 januari 2023 een avondprogramma en op zaterdag 11 maart 2023 een volledige bezinningsdag.
- Voor de kinderen van het lager onderwijs gaat de dag van spel en gebed door op zaterdag 4 februari.
- Met veel vreugde ontvangen wij jullie in ons huis tijdens het spaghetti-weekend van 11-12 februari.
- We gaan ook met de jongvolwassenen op weg in voorbereiding van de WJD. Voor de reis zelf hebben wij helaas geen plaats meer, maar aan het voorprogramma kunnen jongeren wel nog deelnemen, ongeacht of ze al dan niet op een andere manier naar Portugal gaan. Dit kan in het weekend van 17-19 februari 2023 èn op 29-30 april 2023 organiseren we een jongerenkamp.
- In aanloop naar Pasen kan u alvast de 6 woensdagavonden in uw agenda noteren van 22 februari tot en met 29 maart 2023. Aansluitend op deze voorbereiding houden we een Paasretraite van 6 tot 9 april 2023.
U ziet, voor elk wat wils ! Wij hopen dan ook jullie op een of meerdere van onze activiteiten te mogen ontmoeten. Aarzel ook niet vrienden en familie mee te brengen. Wij zien allen graag tegemoet.
Van harte.
Gemeenschap Zaden van het Woord Clarastraat 1, 3700 Tongeren, Tel. 012 39 33 25 of 0488 90 62 59, email: zaden.belgie@gmail.com
Nieuws van het Kroningscomité
Op woensdag 4 januari 2023 vergaderde het kroningscomité voor de eerste keer in dit kroningsjaar. Natuurlijk werden eerst nieuwjaarswensen uitgewisseld, onderstreept met een drankje en een koekje. Iedereen is zich bewust dat de kroningsweek nu snel op ons afkomt.
In opvolging van het verslag van de vorige vergadering wordt medegedeeld dat er verdere afspraken gemaakt zijn betreffende de parkings. Het filmpje met digitale nieuwjaarswensen wordt als een meerwaarde geëvalueerd. Het was mooi en werd veel gebruikt. Iets gelijkaardigs doen met Pasen? De leidingen van de processiegroepen worden in de viio verwacht op 2 februari: de inhoud van de avond wordt vastgelegd. In het kroningssecretariaat is een tweede medewerker aan de slag gegaan sinds 2 januari namelijk Christian Lardinois. Het secretariaat heeft goed zijn werk; er zijn al honderden kaarten verkocht. Er zijn nieuwe religieuze voorwerpen aangekomen. Ook de kroningspostzegel is er te verkrijgen. Onderaan vermelden we nog eens de openingsuren van het secretariaat. Er worden praktische afspraken gemaakt rond de kroningstekenwedstrijd: schoolbezoek, prijzenpakket, …
Als voorzitter van het Euregiocomité ontvangt Tongeren de comité’s van Maastricht, Aken, Susteren en Hasselt op zaterdag 25 maart. De dagorde wordt vastgelegd. Verder worden nog enkele afspraken gemaakt rond de lezing van donderdag 26 januari (waarover elders meer) en het mogelijk evenement in de kroningsweek ‘Tongeren zingt’. We zoeken nog even uit waar ter promotie nog roll-ups kunnen geplaatst worden. We spreken af dat de parochiekerken van groot-Tongeren een gratis kroningsvlag krijgen en ook de zondagskerken van het grote dekenaat.
De jongeren zijn volop bezig met het voorbereiden van de fakkeltocht van 4 februari. We nemen kennis van enkele offertes o. a. de schermen op het podium en het Rode Kruis. De teksten voor ‘Kroningsmagazine 4’ zijn klaar. Het vierde magazine wordt huis aan huis bezorgd eind januari/begin februari.
Kroningssecretariaat: Via Julianus 5 3700 Tongeren e-mail: secretariaat@kroningsfeesten.be Tel. 012 800 250
Openingsuren:
maandag, dinsdag, woensdag van 12 u. tot 18 u.
donderdag van 8 u. tot 12 u. en van 16 u. tot 18 u.
vrijdag van 16 u. tot 18 u.
zaterdag van 10 u. tot 17 u.
zondag van 8 u. tot 12 u. en op koopzondagen ook nog van 12 u. tot 18 u.
Ingezonden Rik Palmans
H. Genoveva Zussen
Tijdens de eucharistieviering op de naamdag van de patrones van onze parochie H. Genoveva, werd brood en tarwe gewijd en uitgedeeld. Op het einde van de viering werd de litanie van de H. Genoveva gebeden en was er gelegenheid om de relikwie te aanbidden.
Na afloop vond de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats met de uitslag van de jaarlijkse dialectwedstrijd. De gezochte straatnaam was het ondertussen verdwenen veldwegeltje genaamd Begijnenweg.
De winnaars van de dialectpuzzel waren bij loting Marie-Elise, Aline en Michel.
Voorstelling van de processiegroepen 4
Misdienaars
Misdienaars worden misschien niet meteen gezien als een processiegroep van de Kroningsfeesten maar dat zijn ze natuurlijk wel degelijk. Beter nog ze zijn aanwezig, en vervullen hun specifieke taken bij iedere processie. Daarom maken we hier graag plaats voor en woordje uitleg.
Beste lezer, naar aanleiding van de Kroningsfeesten in juli willen we u graag de processiegroep van de misdienaars voorstellen.
Iedereen, man of vrouw, jong of oud, is vanaf de leeftijd van 7 jaar welkom bij ons. De groep is samengesteld uit de vaste misdienaars van de basiliek van Tongeren en misdienaars die zich ter gelegenheid van de Kroningsfeesten bij ons aansluiten. Om in het thema van de Kroningsfeesten 2023 te blijven, #zoekverbinding, hebben we voor deze editie ook misdienaars uitgenodigd uit de parochies van het nieuwe dekenaat Tongeren en Sint-Truiden.
De rol van de misdienaar tijdens de Kroningsprocessie is tweeledig.
Eerst is er een kleine groep van een zestal misdienaars die de processie opent met het processiekruis, het conopeum (de paraplu) en het tintinnabulum (het belletje). Deze laatste twee zijn de symbolen die een kerk mag gebruiken wanneer zij de eretitel van basiliek ontvangt. Het conopeum is steeds in de oude pauselijke kleuren rood en geel, en omzoomd met symbolen en wapenschilden. Het tintinnabulum is een bel of klokje gevestigd in een mooie versierde houder getooid met de patroonheilige van de betrokken kerk.
Daarnaast is er de grootste groep van misdienaars die de processie afsluit in de nabijheid van het heilig Sacrament. Met belgerinkel en wierook kondigen zij de komst ervan aan. Ook in het avondspel is er een rol weggelegd voor de misdienaars. Tijdens de apotheose begeleiden zij het genadebeeld van Onze-Lieve-Vrouw, samen met het Aartsbroederschap en de Edelknapen.
Naast de Kroningsprocessie en het Kroningsavondspel zullen de misdienaars ook de pontificale eucharistievieringen en pelgrimsvieringen in de Kroningsweek dienen.
Gezien het uitgebreide takenpakket van de misdienaars is de groepsleiding reeds geruime tijd bezig met het organiseren en samenstellen van de processiegroep. Binnenkort komen de leden van de processiegroep een eerste keer samen om maten op te nemen voor de nieuwe processiekledij. Wat het juist zal zijn, kunnen we momenteel nog niet verklappen. Wat we wel al kunnen zeggen is dat het eerder een traditioneel ontwerp zal zijn, met een leuk detail gebaseerd op het logo van de Kroningsfeesten in 2023.
In de loop van juni beginnen we met de repetities voor de eucharistievieringen, de processies en het avondspel. Aangezien de misdienaars geen liederen of choreografie moeten oefenen, blijft het aantal repetitiemomenten beperkt. Op de momenten dat we samenkomen proberen we het voor onze diverse groep zo zinvol mogelijk te houden. Op die manier kunnen we jong en oud enthousiasmeren voor de Kroningsfeesten.
Heeft u na dit te lezen zin gekregen om deel uit maken van de misdienaars of kent u iemand die nog op zoek is naar een leuke processiegroep om deel te nemen aan de Kroningsfeesten van 2023? Twijfel dan zeker niet en neem contact op met ons via de website van de Kroningsfeesten (https://www.kroningsfeesten.be/processiegroep/misdienaars/). Momenteel is inschrijven nog steeds mogelijk!
Geschreven door Thomas Arnols en Maarten Blokken
Voorstelling van de processiegroepen 3
De groep van de Romeinen beeldt in de Kroningsprocessie de calvarietocht van Jezus-Christus uit, na de gevangenneming en terdoodveroordeling door de prefect Pontius Pilatus en de wil van het Romeinse volk.
Een diverse groep
De groep van de Romeinen bestaat uit verschillende delen. De vaandeldrager en de Signifers (scepterdragers), Romeinse officieren te paard met slaven en slavinnen, de strijdwagen met Romeinse generaal, pelotons van soldaten en boogschutters, paukendragers met paukenist, generaals, officieren, beulen en dit alles aangestuurd door de Centurion en de Optio centurion. Formeel maken de Romeinen deel uit van een groter geheel “De Kruiswegontmoeting”, waarbij Moeder Maria, Johannes en Simon van Cyrene en hun volgelingen trachten bij Jezus te komen.
In volledige bezetting bestaat ons legioen uit 155 deelnemers. Vermits we een minimum gestalte voor ogen hebben zijn de jongste deelnemers van 2008, en de oudste zal tijdens de kroningsfeesten 86 jaar zijn! Om de geschiedenis geen oneer aan te doen spreekt het voor zich dat de groep voornamelijk uit jongens en mannen bestaat. Niettegenstaande hebben we 7 vrouwelijke paardenbegeleidsters (slavinnen) in de groep.
Om iedereen op het juiste ritme te laten marcheren zullen de gepensioneerde militairen van onze groep na de paasvakantie starten met de eerste repetities in en rond de VIIO-gebouwen langs de Beukenbergweg. De militaire discipline is één van de sterke troeven van deze groep en daarom wordt dit ook vanaf april tot juli bijna wekelijks ingeoefend.
Herkomst en leeftijd
Een groot deel (65%) van de deelnemers zijn woonachtig te Tongeren, alle anderen hebben bindingen met Tongeren en zijn later uitgeweken over Limburg, Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen tot en met Parijs! Waar in het verleden veelal jongeren in het ‘College’ werd geworven zien we meer en meer (jong)volwassenen die terug willen aansluiten. Vandaar dat de gemiddelde leeftijd stijgt en dat meerdere leden al verscheidene kroningsedities in Romeinse outfit deelnamen. Voor onze voorzitter en penningmeester zijn het reeds hun 6de deelname aan de processie en de 5de maal als Romein.
Kleding en attributen
De kleding en de gevechtsuitrusting maakt dat we verplicht zijn te huren bij een theaterbureau. In de vorige edities zijn echter financiële inspanningen geleverd om bepaalde uitrusting aan te kopen. Ondertussen zijn de helmen, schilden, bogen en speren eigendom geworden, maar dat vergt tevens onderhoud! De prachtige strijdwagen in eikenhout met de hand uitgestoken figuren is tevens voor de toekomst veiliggesteld opdat de groep van de Romeinen deze ten alle tijden kan gebruiken.
De Romeinen zijn één van de weinige groepen die zeer beperkt muzikaal begeleid worden. We hebben een Romeinse Cornu waarop de Cornicen (hoornblazer) de start van het legioen aangeeft en vervolgens een pauk, die de maat van de marcherende soldaten aangeeft op commando’s van de generaals.
Eigen kalender
Het 6-koppige bestuur van de Romeinse soldaten heeft voor deze editie van 2023 nieuwe initiatieven genomen, een uitbreiding van de groep met een extra peloton, nieuwe kleren en nieuwe uitrustingen. Er werd zelfs een Romeins logo ontworpen om in stickervorm uit te delen aan de leden.
Om dit alles te financieren en de bijdrage van de leden te beperken heeft het bestuur een kunstige en unieke kroningskalender uitgebracht. De laatste exemplaren worden nog in verschillende verkooppunten te Tongeren (Kroningssecretariaat, Fotograaf Matthijssens Stefan en Herenkapsalon Tomsin Christophe) aangeboden aan 15€/stuk.
Ons Romeinse legioen was reeds geruime tijd volzet, doch door het recent wegvallen van een aantal leden zijn er voor de jeugd (15 tot 40 jaar) terug enkele effectieve plaatsjes vrijgekomen. Snel inschrijven is de boodschap. Mochten deze plaatsen ondertussen toch al volzet zijn, geen probleem… alle jongens en mannen van 15 jaar en ouder (met een minimale lengte van 1,55m) kunnen zich nog opgeven voor de reservelijst via het inschrijvingsformulier op de website www.kroningsfeesten.be en misschien kom jij dan toch nog in aanmerking om deel uit te maken van deze prachtige groep!
Betekenis vandaag
In deel 2 kwam de groep van de kruiswegontmoeting aan bod. Zij worden omringd door de Romeinse soldaten. We zien een groot contrast van enerzijds verdriet en emotie en anderzijds onverschilligheid en louter plichtsbesef. Op koele wijze kwijten de soldaten zich van hun taak, op de maat van de dodentrom. Laten we hier uit meenemen dat plichtsbesef en het opnemen en uitvoeren van een strikte taak vaak structuur en orde brengen in een samenlevende gemeenschap. Maar er moet ook steeds oog zijn voor empathie en medeleven. De menselijke waarden moeten steeds een plaats kunnen krijgen.
Michel Bellis
Voorstelling van de processiegroepen 2
DE KRUISWEGONTMOETING
In feite bestaat deze groep uit 2 delen die elk een eigen bestuur hebben namelijk de ‘Romeinse soldaten’ die zich vorige week hebben voorgesteld en ‘de kruisdraging’, het volk met de lijdende Christus die zijn kruis draagt.
Wat beelden we uit?
De ontmoeting van Maria met de lijdende Christus die valt onder het kruis. Dit gaat gepaard met actie van de Romeinse soldaten rond het kruis, die op het ogenblik van de val Maria en haar entourage (de apostel Johannes, Maria Magdalena en de naaste familie, uitgebeeld door een groep wenende vrouwen in donkere kledij) willen verhinderen dat zij de gevallen Christus gaan helpen. Maria glipt toch door de barricade van soldaten en helpt Christus recht, de “Kruiswegontmoeting”.
Dit is voor de toeschouwers een zeer aangrijpende scène, alsmede de strompelende gang van Christus die het kruis op zijn schouders draagt. Het volk dat achter het kruis de groep rond Maria volgt heeft een dubbele taak. Bij de val en de ontmoeting zingen zij het lied “Kruiswegontmoeting” en beelden zij het volk uit dat Christus aan het kruis wil. Tussendoor zingen zij “Dicht bij het kruis” en “Zacht en sterk” waarin zij steun aan Maria en bewondering voor haar levensloop tonen.
Samenstelling en werking.
Wij zijn met 18 bestuursleden (dagelijks bestuur + medewerkers). Daarvan zin er 6 dames (Betty, Ria, Silvie, Marie-Lou, Maria en Marielle) die voor de nieuwe kledij gezorgd hebben. Zij speelden het klaar de €20, die wij per deelnemer hebben gevraagd, niet te overschrijden. Dan zijn er nog 5 heren (Romain, Gussy, Yvan, Lambert en Eric) die de wagen volledig aan het vernieuwen zijn. Zeker een dikke pluim voor deze medewerkers!
Wij gaan de zang ondersteunen met onze geluidsinstallatie van vorige keer (luidsprekers, versterker, cd-speler, gekoppeld aan een autobatterij). Wij zijn vragende partij indien iemand ons kan helpen om met modernere middelen voor zangondersteuning te verzorgen.
Onze groep telt 102 deelnemer, waarvan 56 dames, 33 heren en 13 kinderen. Opvallend is dat wij dit keer een mooie groep jongere volwassenen (tussen 20 en 40 jaar) hebben. Wij hopen daartussen toch enkelen warm te krijgen om ons bestuur te verjongen. De jongste deelnemer, Coolen Aline, zal 3,5 jaar zijn en onze oudste, Schraepen Huberte, zal 81 jaar zijn begin juli 2023. Wij hebben verschillende deelnemers die al voor de 10de en 11de keer meegaan met de Kroningsprocessies. Wij rekruteren onze deelnemers vooral uit de parochies St. Maternus en Koninksem, maar hebben ook een 20-tal leden van buiten Tongeren. De verste deelnemer komt van Haasrode.
Via deze weg willen wij onze sponsors, zelfstandigen uit de parochies St. Maternus en Koninksem (goed voor bijna €1000), bedanken voor hun financiële steun.
Onze zangrepetities starten eind april 2023 in de kerk van St. Maternus. In juni volgen dan de wandel- en zangrepetities samen met de Romeinse soldaten op de parking van het VIIO in de Kogelstraat.
Nieuw in de groep.
Samen met Maria en Johannes, zal nu ook Maria Magdalena de lijdende Christus met het kruis volgen. Tijdens het lied “Kruiswegontmoeting”, waar in het refrein met gebalde vuisten “Kruisig hem” gezongen wordt, zullen 3 farizeeërs het volk opjutten en aansporen om de gezongen woorden nog krachtiger over te brengen.
Betekenis vandaag
Deze groep toont ons de verbondenheid in leed en pijn. Maria blijft tot het laatste ogenblik haar zoon trouw. De wenende vrouwen blijven Maria ondersteunen ook als de massa samenheult. Maria geeft ons de kracht om sterk te zijn in het lijden en trouw te blijven aan ons woord. Dat zijn sterke tekens om ons met elkaar te verbinden.
Wij wensen alle deelnemers en niet te vergeten de straatcomités, die onze Tongerse straten gaan versieren, heel veel succes en dank aan het Kroningscomité voor hun immens werk en hun steun aan de groepen.
Namens het bestuur, Eric
Voorstelling van de processiegroepen 1
In de aanloop naar de kroningsfeesten 2023 willen we in deze reeks alle processiegroepen de kans geven om zich voor te stellen. Elke week komt een andere groep aan bod. De volgorde is willekeurig al naargelang de gegevens voor een artikel ons bereiken. We hopen dat we tegen de Kroningsfeesten alle groepen hebben kunnen voorstellen.
Onze groep is de oudste groep van de kroningsprocessie, dit wil zeggen de groep die het langst aan de processie deelneemt.
‘Pages’
De groep edelknapen wordt ook wel eens pages genoemd.
Een page was een jongen die vanaf zijn vijfde of zesde levensjaar in dienst van een ridder opgeleid werd tot schildknaap.
De pages of de edelknapen symboliseren hier hoe gegoede families door de jaren heen geschenken brachten naar het genadebeeld van Onze – Lieve-Vrouw.
De groep edelknapen wordt gevormd door jongens van 5 tot 15 jaar .
Zij dragen geschenken en banieren, vlaggen met een wapenschild van adellijke families mee.
Onze groep is niet alleen een kroningsgroep maar ook een processiegroep die 2 maal per jaar telkens gedurende 7 jaar deelneemt aan de processie vanuit de Basiliek, dit zijn de sacramentsprocessie en de kermisprocessie.
Stand van zaken 2023
Voor de kledij is alvast de kleur van het stof gekozen en zijn we een proefmodel aan het naaien. We hebben voor deze editie een wagen die aangepast wordt aan onze jonge leeftijdsgroep.
We zijn nog op zoek naar een 15 tal jongeren met een leeftijd van 5 tot 15 jaar die willen mee opstappen tijdens de Kroningsprocessies. Deelnemers van buiten Tongeren zijn evenzeer welkom!
Gezien wij bijna de laatste groep zijn in onze Kroningsprocessie, vangen wij onze jongens op zodat de ouders die eventueel bij andere groepen zijn aangesloten op tijd aanwezig kunnen zijn en tijdig kunnen vertrekken met de processie.
Op dit moment is ons bestuur beperkt tot 6 leden. Hier wil ik ook een oproep doen naar mensen die zich geroepen voelen om aan te sluiten bij de groep van de Edelknapen.
Om je in te schrijven of om meer informatie te vinden kan dit via de website van de kroningsfeesten. www.kroningsfeesten.be
We organiseren een nieuwsjaarconcert in de Onze- Lieve -Vrouw Basiliek op zondag 29 januari om 15 uur uitgevoerd door de “Brassband Haspengouw” ten voordele van de groep ”Edelknapen”.
VVK bij slagerij Bovie en Kroningssecretariaat of swijsenbjorn@msn.com
Betekenis vandaag
In de moderne kroningsfeesten worden taferelen uit het leven van Maria getoond. Maar sommige groepen zijn reeds ontstaan in de tijd dat er enkel de zeven-jaarlijkse reliekentoning bestond. De groep van de pages is zo’n groep. Ze maken voor ons vandaag de verbinding tussen de oude middeleeuwse geschiedenis van reliekentoning en Mariaverering. Eeuwenlang hebben burgers uit deze stad, en van ver daarbuiten, kostbare geschenken en relieken meegebracht als ze op pelgrimstocht naar Tongeren gingen om er Maria te vereren.
Ann Grammen
Kerstvieringen Membruggen
In de voorbije kersttijd hebben twee mooie vieringen in onze kerk plaats gevonden.
Met voorganger Lia Peumans hebben de kinderen samen met hun leerkrachten de geboorte van Jezus gevierd. Een viering met mooie woorden, zang en dans. Hoogtepunt was zeker het kerstverhaal. Tijdens dit verhaal werden ook de nieuwe, zelf geknutselde beelden in de kerststal geplaatst. Talrijk was ook de opkomst van vooral grootouders en ouders.
Op kerstavond was de kerk helemaal gevuld door jong en oud. De vormelingen hebben hun steentje bijgedragen als lectoren. Ook de kleinere kinderen zaten rond de kerststal en deelden op het einde van de viering hun geknutselde wensen van school uit aan de aanwezigen. Vanuit de parochie werd er ook een bezinnend kaartje aangeboden. De stemmige viering werd opgeluisterd door het koor van Genoelselderen en Membruggen. Ook Jonas Wolfs en zijn papa verrasten de aanwezigen met een prachtig muzikaal intermezzo. Dank aan iedereen voor het welslagen van deze vieringen.