——————–

Voor de vierde keer ging het driekoningen zingen van deur tot deur door op de Genendries. Er was dit jaar zelfs een extra koning mee op pad. De koningen Caspar, Melchior en Balthasar, oftewel de tweeling Lenne en Robbe Penninger, Norah Vos en Mathias Merckx gingen zaterdag 6 januari hun nieuwjaarswensen zingen in Millen.
Vooraleer ze aan hun ronde konden beginnen, knutselden ze eerst samen hun eigen kronen. Dat vonden de kinderen een leuke activiteit. Nadat ze volledig omgetoverd waren tot echte koningen, begonnen ze aan hun muzikale tocht.
Er werd geen enkel huis overgeslagen, want overal werden ze verwacht en was er telkens een warm onthaal. Na het zingen kregen deze schattige koningen telkens wat lekkers of zelfs een centje. De namiddag werd afgesloten met het eten van de koningstaart en het werd dit jaar een koningin voor één dag, want Norah had het beeldje in haar stukje koek.
Het is niet alleen een mooie start van het jaar, maar ook een mooi gebaar om de binding met de buurt in ere te houden. Een traditie die zeker niet verloren mag gaan!