Zaterdag 20 augustus 2022 heeft de parochiegemeenschap van Moelingen pastoor Stassen in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van zijn 50-jarig priesterschap.
Het was een ingetogen viering, waarbij de twee zangkoren van het dorp de krachten verenigd hadden. Onder leiding van dirigent en organist Guy Paggen brachten zij sfeervolle liederen; zij sloten af met het toepasselijke “Priesterhanden”. Pastoor Stassen is trouwens zelf een fervente zanger en een belangrijke tenor in het koor van de parochie.
De voorzitters van het kerkbestuur en de parochieraad lazen een tekst voor, waarin zij een korte biografische schets gaven van de jubilaris. Louis Stassen werd geboren te Winterslag op 27 juni 1945 en was eerst de pastoor van Mariaheide, voor een periode van 15 jaar. Daarna was hij actief in Zichen-Zussen-Bolder tot 2005, voordat hij “verhuisde” naar de Voerstreek.
Op het einde van de speech kreeg de pastoor twee cadeaus van de parochie: een cd-box met het volledige oeuvre van Johann Sebastian Bach, en een mand met typische streekproducten uit Voeren. In zijn dankwoord vertelde Louis Stassen dat priester zijn voor hem altijd betekend heeft “mens voor de mensen” te zijn.
De parochie sprak tenslotte ook nog haar felicitaties uit voor Gilbert Bours uit ’s Gravenvoeren, die eveneens 50 jaar priester is en pastoor Stassen in de viering assisteerde. Gilbert Bours komt af en toe in Moelingen de mis opdragen als pastoor Stassen verhinderd is.
Na de mis werden de aanwezigen uitgenodigd voor een hapje en een drankje in het cultureel centrum de Voerpoort. Het werd een gezellig en informeel onderonsje.